Çikolatalı Truff Yapımı

Pastanelerde satılan truff leri evde kendiniz de yapabilirsiniz^^ Fırın gerektirmediğinden öğrenci evleri için de havalı ve pratik bir tatlı olacağını düşünüyorum =)

CIMG5064

Ölçüleri birebir hatırlamıyorum. Zaten ilk yapışımdan sonra göz kararı yapmaya başladım.

-Truff nedir?
Daha önce hiç tatmamış olan arkadaşlarımıza tanıtmak gerekirse; Günlerin vazgeçilmezi ev yapımı mozaik pastaların biraz daha külfetli ve lüks hali.
Temel olarak yapımı aynı, malzemeler biraz farklı.

Truff için genelde şu yol izleniyor:
1) Artan, yanlış yapılmış kek tarifleri, artan kurabiyeler ve yine yanlış yapılan kurabiyeler. Bunlar sağda solda sürünmek yerine, lezzetli bir truff’e dönüşmek için buzluğa atılır ve vakti geldiğinde kullanılır.
Benim tercihim kullanılan kek veya kurabiyenin mümkün olduğunca bayat olması. Bana daha lezzetli geliyor^^
2) Truff’ler yapılıp yuvarlak şekil verildikten sonra ya sade bırakıyorsunuz, ya da dilediğiniz şekilde çikolata, kakao, renkli şekerlemeler ile süslüyorsunuz. Gerisi size kalmış.

Ben aşağıda sadece çikolatalı Truff tarifi vereceğim ve göz kararı olacak ^^

Çikolatalı Truff Tarifi:

Malzemeler:
200 ml krema
160 gr bitter çikolata (arzuya göre miktarı arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
aldığı kadar kek veya kurabiye (robottan geçirilmiş)

Yapımı:
Kremayı bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan sonra altını kapatın ve içerisine parçalayarak çikolatayı koyun.
Biraz ısısında bekletip yumuşamasını sağladıktan sonra bir kaşık yardımı ile çikolatayı krema ile bütünleştirin.
Kullanacağınız kek veya kurabiyelerinizi robottan geçirin.
Robottan geçirdiğiniz kek veya kurabiyeyi çikolatalı krema henüz sıcakken içine dökün.
Arzuya göre portakal kabuğu, meyve kuruları, ceviz vb. koyabilirsiniz.
Hepsini karıştırarak yoğurun. Tüm malzeme çikolata rengine bürününce karışımı soğuduktan sonra, dolapta 30 dk kadar dinlendirin ve biraz donmasını sağlayın.
Dolaptan çıkardıktan sonra istediğiniz büyüklükte toplar yapın.
Arzuya göre kakao, hindistan cevizi, toz fındık, renkli süslemeler gibi malzemelere bulayabilirsiniz. Beyaz veya siyah çikolatayı eriterek süslemeniz de mümkün ^^

Benim favorim portakal kabuklu kurabiye kullanmak.
O yoksa meyve kurusu kullanıyorum.

Fotoğraftaki süslemede yeni aldığım şeker hamuru kalıplarını deniyordum ve öylesine, çok alakasız bir biçimde truff’lerin üzerine kondurdum. Resme çok takılmayın^^

Bu arada kremanın ne olduğunu bilmeyen arkadaşlarımız için, her markette satılmıyor fakat çoğu markette bulunmaya başladı artık. Çiğ süt kreması. Çorbalara, tatlılara her şeye kullanabilirsiniz. Acayip lezzet veriyor^^
Ambalajı da süt kutusuna benziyor.
-data-SUTAS_KREMA_200-500x500

Afiyet olsun~

Reklamlar

Çikolatalı Truff Yapımı” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s